Kunstfotografen Søren Solkær udstiller 22 værker fra projekterne Souls og BLACK SUN.

Søren Solkærs er mest kendt for sine fotografier af stjerner fra musikkens verden, men hans samlede oeuvre vidner om en langt større bredde. Hans portrætter af store personligheder fra blandt andet filmens, litteraturens, verden udgør en væsentlig del af hans produktion. Han har skabt ikoniske portrætter af bl.a. Paul McCartney, David Lynch, Patti Smith, Björk, Samuel L. Jackson, Pharrell Williams og mange andre. Han har desuden skabt flere markante personlige portrætprojekter samt udgivet seks bøger. Hans værker udstilles på gallerier og museer verden over.

Souls (1998-2011) er et projekt fotograferet på toppen af Mount Abu, Rajasthan, Indien. Portrætterne afbilder yogi’er, der mediterer med åbne øjne. Da Solkær kom til Mt. Abu første gang blev han dybt inspireret af yogiernes rene og kraftfyldte udstråling. Er det muligt at fotografere sjælen?

BLACK SUN er et igangværende projekt hvor Solkær forlader portrættet. Inspireret af kalligrafi og japanske træsnit besøger han sit barndoms landskab i Sønderjyllands marskland og skaber grafiske billeder af landskabet og de store stæreflokke, der i foråret og efteråret udfører deres sort sol ballet om liv og død. Senere har han udvidet projektet til også at omfatte, Catalonien, Friesland, Rom og Glastonbury.

Billederne trykkes på håndlavet Washi papir fra en gammel papirmølle i Tokushima, Japan. Projektet har været udstillet i Kyoto og L.A. og skal snart udstilles i Amsterdam og Sydney. Der udkommer en BLACK SUN bog den 16 november.

SALON

RESTAURANT & BAR

BREDGADE 63

1260 KØBENHAVN

ÅBNINGSTIDER:

Mandag til Lørdag: 12:00 - 00:00

Søndag: Lukket

*Grundet restriktioner i forbindelse med Covid-19 forekommer der ændrede lukketider:
Mandag-lørdag lukker Salon kl. 22:00.

For selskaber over 7 personer
kontakt info@saloncph.dk